Nokia Morph

Pentru ca in postul anterior am spus ceva de Nokia Morph, am sa va prezit acest concept. Asa ca sa trecem la prezentare.

Nokia este - fără discuţii - o companie extrem de surprinzătoare, care vrea cu tot dinadinsul să rămână percepută ca un vârf al tehnologiei. Tocmai de aceea produsele pe care le (va) vinde sunt "de avangardă".

Odată construită această imagine (prin intermediul unor modele de telefon ca N95, de exemplu), Nokia are o sarcină şi mai grea, pentru că trebuie să nu înşele aşteptările. De aceea, produsele noi trebuie întotdeauna să fie... "şi mai şi" decât cele vechi.

Lucru dificil de realizat, pentru că şi imaginaţia mai poate avea limite. Totuşi, Nokia dovedeşte că limitele nu i se pot aplica. Cea mai bună dovadă este conceptul Morph, pe care compania finlandeză l-a dezvoltat împreună cu specialiştii de la Universitatea Cambridge. Ce este Morph?

Morph este construit prin intermediul nanotehnologiei, cu un unic scop: să-şi modifice forma (de unde şi numele). Aşa că dacă până acum credeaţi că "shape-shfting"-ul este posibil doar pentru druidul din Diablo II, e timpul să vă reconsideraţi poziţia. Foarte curând, va fi posibil şi pentru telefoanele mobile.


La prima vedere, Nokia Morph pare un telefon normal...

Specialiştii de la Nokia au declarat că nanotehnologia ar permite pe lângă aparatura care-şi poate schimba forma şi alte facilităţi nemaiîntâlnite, ca de exemplu circuite transparente, sau suprafeţe care se pot curăţa singure.


.. dar numai la prima vedere, pentru că dimensiunile acestuia nu sunt "bătute-n cuie". Morph se poate întinde, ca să arate şi să funcţioneze ca un ecran mobil.

După cum reiese din imagini, telefonul Nokia Morph nu este mai gros decât o carte de credit, indiferent de forma lui. Aspectele de gen preţ sau specificaţii diverse, au rămas neprecizate. Nici măcar dimensiunile şi greutatea nu au fost pomenite. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi când va fi disponibil pe piaţă, iată! Dezvoltarea proiectului Morph a durat puţin mai mult de un an. Încă mai e de lucru la Morph, după cum declară cei de la Nokia.


Vreau şi eu!!!!

Dar, oficialii finlandezi au spus că va mai dura încă şapte ani până când elemente ale lui Morph vor fi integrate în alte telefoane. Deci, până la apariţia unui "true Morph" va trebui să aşteptăm mai mult de şapte ani.


Tele-brăţara Nokia Morph.

Dar, chiar şi dacă apare peste 10 ani, Morph (sau cum s-o numi el la apariţie) este un telefon "condamnat" la succes. I'm in LOVE!

0 comentarii: