Ceasul care nu arata...ora


190.000 de euro. Acesta este pretul unui ceas care se remarca prin faptul ca nu indica ora.

Totusi, ceasul in cauza poate lamuri proprietarul daca este zi sau noapte. Si mai are un atu. Este o piesa de colectie, care poarta amprenta producatorului elvetian Romain Jerome. Ceasul, botezat „Zi si Noapte“, arata ca unul obisnuit, insa cadranul nu are cifre, fiind impartit in doua sectiuni - una neagra, semnificand noaptea, si una mai deschisa la culoare, semnificand ziua, releva „Daily Mail“. Piesa este incrustata cu safire, are carcasa imbracata in piele de crocodil si este fabricat din otel de la epava Titanicului. Interpretarea timpului se bazeaza pe doua turbioane, care functioneaza succesiv.

Firma elvetiana, cu sediul la Geneva, a produs un numar limitat de astfel de ceasuri. Dupa ce au fost scoase la vanzare, s-au epuizat in numai 48 de ore.

Reprezentantii Romain Jerome au refuzat sa dezvaluie cine au fost clientii, declarand doar ca este vorba despre persoane „foarte bogate, care gusta luxul“. „Fara sa afiseze orele, minutele sau secundele, «Zi si Noapte» ofera o noua modalitate de masurare a timpului, impartind universul timpului in doua sectiuni fundamentale oponente: zi versus noapte“, a precizat firma. Potrivit directorului executiv Yvan Arpa, acest ceas este „o reflectie a filosofiei timpului oamenilor bogati din zilele noastre“.

0 comentarii: