Este permis fumatul in curtea scolii

Profesorii de la Grupul Şcolar Mihai Viteazul din Zalău au decis să permită elevilor să fumeze în curtea şcolii, amenajându-le chiar şi un loc special pentru fumat, cu lădiţe pline cu nisip, pentru ca mucurile de ţigară să nu mai fie aruncate pe jos, transmite corespondentul NewsIn.

În cadrul Consiliului de Administraţie, profesorii au hotărât, în unanimitate, să permită elevilor să fumeze într-un loc special amenajat în curtea instituţiei de învăţământ. Hotărârea încalcă însă regulamentul şcolar în vigoare, care la articolul 112, litera "f", precizează: "Este interzis elevilor să deţină şi să consume, în perimetrul unităţii de învăţământ şi în afara acestuia, droguri, băuturi alcoolice şi ţigări şi să participe la jocuri de noroc".

Directorul liceului afirmă că măsura a fost luată în disperare de cauză, deoarece elevii fumători provocau distrugeri în băi şi umpleau coridoarele cu fum. "În acord cu toate cadrele didactice, am hotărât să amenajăm un loc pentru elevii care fumează, în curtea liceului. Hotărârea a fost luată în Consiliu de Administraţie, diriginţii fiind cei care au înştiinţat elevii despre ea. Nu am mai ştiut ce să facem, pentru că fumătorii distrugeau uşile de la baie, ardeau cu ţigara rezervoarele de apă ale toaletelor şi umpleau coridoarele cu fum. Nu avem cum să-i oprim. Pe cei din clasele a IX-a şi a X-a nu-i putem exmatricula, dacă le scădem nota la purtare nu-i interesează, aşa că, ce să facem?", a afirmat Ioana Cornea, directorul Grupului Şcolar Mihai Viteazul.

Pe de altă parte, inspectorul general şcolar Ioan Abrudan refuză să creadă că profesorii ar fi de acord ca elevii să fumeze sub privirea lor, în curtea şcolii. "Refuz să cred că într-o instituţie de învăţământ se poate lua o asemenea hotărâre. Vom verifica informaţia şi vom lua măsurile care se impun", a declarat inspectorul şcolar.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ma mai mira nimic din ceea ce se intampla in scolile din Romania. Faza cu fumatul este cea mai usoara, altele sunt mai grave, dar asta este, invatamantul nostru este la pamant...