Luam sau nu BAC-ul?


Este o intrebare bine pusa. Chestie e ca la noi la Dunare e in contructie. Poate pana peste 2 luni o sa-l termina si o sa-l luam pana in Bulgaria. Merita! Decat deloc, bine si asa. Acum e momentul sa citez din Gardianul care spune exact asa: "După afişarea pe site, în forma definitivă, a variantelor de subiecte pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea 2008, reacţiile agenţiilor de evaluare şi de asigurare a calităţii în învăţământ au fost foarte vehemente." Ceva nu e in regula. De fapt, mi-am dat seama de lucrul asta de cand m-am apucat de scoala. Timpul trece si sentimentul e mai intens. De ce oare? Cred ca stiti si voi raspunsul. Asa deci si prin urmare sa continuam din ziare.

„Subiectele pentru Bacalaureatul 2008 au fost concepute pe o structura noua si atat de dificile, incat incurca pana si o parte dintre profesori. Recenta modificare a subiectelor reduce cu cel mult 10-15% gradul de dificultate al acestora“, se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Profesionale pentru Educatie si Cercetare – EDU CER. In consecinta, autorii documentului considera ca sesiunea din acest an al bacalaureatului va fi o catastrofa si foarte multi tineri vor pica mai ales la proba de matematica: „Punerea subiectelor in dezbatere publica, cu doar doua luni inainte de examen, face ca orice posibile schimbari sa ramana fara efect, nemafiind timp de studiu a celor 1.800 de itemi propusi, doar la disciplina matematica“, se mai subliniaza in comunicat. In replica, aflam ca, „in medie, rata de interventie asupra celor 43.500 de subiecte (grupe de itemi) pentru cele 145 de discipline la care
se poate sustineexamenul de bacalaureat a
fost de 4%. Interventiile au constat in simplificarea continutului unor cerinte ale subiectelor pentru facilitarea rezolvarii sarcinilor de lucru, in reformularea unor parti de subiecte pentru diminuarea si echilibrarea gradului de dificultate si in corectarea erorilor de tehnoredactare“, se mentioneaza intr-o informare data de catre Ministerul Educatiei. In privinta interventiei de modificare a subiectelor de la matematica, ministerul sustine ca s-a operat in proportie de 22%. La celelalte discipline, interventiile pe subiecte a fost intre 2-5%.

0 comentarii: