Insolvent sau insolvabil

Pentru Realitatea TV e corect insolvent, iar pentru Romania Libera insolvabil. Contextul nu difera chiar deloc. Este vorba despre datoriile Metro Cash&Carry la firma Toneli Holding, care le furnizeaza oua. Nu este asa de mare. Doar in jur de 50.000 euro.

Revenim la subiect. Ce inseamna insolvent? Poate ca reporterul care a facut articolul o sa ne explice. Titlul articolului este "Tribunalul Bucureşti a declarat compania Metro România insolventă". Un comentariu, al unui utilizator, suna ceva de genul : "iNSOLVABILA NU INSOLVENTA.... reporteri analfabeti.", iar replay-ul primit de aceasta de la un posibil fan/reporter este urmatorul: "Bai nea ***** vezi ca te afli intr-o mare eroare. Daca nu te pricepi stai in banca ta ;nu mai da cu presupusu' . Chiar daca nu esti jurist poti sa te interesezi in stanga si-n dreapta si vei vedea cum stau lucrurile. Pana atunci mucles semidoctule care le sti pe toate".
Punctul culminant vine atunci cand un alt user vine cu explicatia direct de la sursa :"INSOLVÁBIL, -Ă, insolvabili, -e, adj. Care nu este solvabil, care nu-şi poate plăti datoriile, care se află în situaţia de insolvabilitate; nesolvabil, falit. - Din fr. insolvable".

Nota:
SOLVÉNT2, -Ă, solvenţi, -te, adj. 1. (Despre elevi, studenţi; adesea substantivat) Care plăteşte taxe de frecvenţă sau de internat, care nu este bursier. 2. Solvabil. – Din germ. Solvent.

1 comentarii:

Anonim spunea...

In Romania sunt multi analfabeti cu bani si functii.Dar bine ca mai sunt cativa care sa-i corecteze!