Mircea Badea


Nascut pe 24 februarie 1974 la Bucuresti este un prezentator român de televiziune şi un actor. Este realizatorul emisiunii mele preferate "In gura presei" la Antena 3. A jucat de asemenea ca actor în câteva filme şi a avut şi o activitate publicistică la Jurnalul Naţional.

După ce a absolvit Liceul de Informatică şi Facultatea de Cibernetică, Mircea Badea a debutat la Radio Total în 1990, acolo unde directoare era prietena mamei sale, Jeana Gheorghiu[1]. Şi-a început cariera în televiziune prezentând emisiuni la diferite posturi româneşti: Tele 7 abc (unde a debutat, descoperit de Mihai Tatulici şi Jeana Gheorghiu), Antena 1, Realitatea TV, Pro TV, Prima TV, alături de Teo Trandafir. Cei doi formau un cuplu amuzant în emisiuni precum „Bună dimineaţa, România” la Tele 7 abc din 1994 şi apoi „Dimineaţa devreme” şi „Teo şi Mircea Şou” la Antena 1, între 1997 şi 2000.


În 2000, Teo Trandafir a revenit în trustul Media Pro, cu o serie de emisiuni la Pro TV,[2] timp în care Mircea apărea la postul concurent Antena 1, cu un format de emisiune nocturn, alături de Oreste Scarlat Teodorescu.
Tin minte si acum emisiunile lui Badea alturi de Oreste. Doi oameni extraordinari. Cand ma mai uitam la Teo, aceasta mai povestea din cand in cand momente hazlii cu Badea. :)

Mircea Badea realizează pe postul Antena 3 o emisiune de 50 de minute, "În gura presei", care critică oameni de tot felul, de la actori pina la seful statului, Traian Basescu. (Are tot dreptul sa critice! In momentul de fata am mai multa incredere in Badea decat in Parlament.)

Într-o ediţie a emisiunii "Dimineaţa devreme" difuzată pe Antena 1, Mircea Badea şi-a demonstrat calităţile acrobatice în direct, făcând şpagatul pe două scaune. :)) Imi aduc aminte faza! Ma trezisem sa plec la scoala parca si mama ca de obicei se uita la Badea in fiecare dimineata. Pe vremea accea faceam si eu karate...si m-a chemat repede sa-l vad pe Mircea cum se cracaneaza in emisiune :) a fost tare!

Sursa Wikipedia

0 comentarii: