Spamerii ataca Blogger


Spamerii folosesc o metoda automatizata sa creeze pagini fictive pe serviciul Blogger, incercand sa diminueze eficacitatea unui sistem de protectie care are ca scop sa opreasca inregistrarile in masa, conform vanzatorului de protectie Websense.

Spamerii expediaza intructiuni codificate la botnets prin PC, sau retele de calculatoare care vor fi infectate cu softul malitios, a scris Summet Prasad, un analist, pe blogul Websense.

Acele instructiuni sofisticate spun PC-ului cum sa inregistreze un cont liber la Blogger. Spamerii, ignora rezolvarea CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to Tell Computers and Humans Apart), un text care trebuie descifrat pentru o inregistrare completa.

Calculatorul personal (PC) trimite o cerere de rezolvare CAPTCHA catre un calculator gazda extern, care incearca a rezolva CAPTCHA si dupa aceea expediaza raspusul inapoi la calculatorul personal.

Nu este cunoscut modul in care CAPTCHA este rezolvat de spammeri, insa cercetatorii au dezvoltat cu success metode pentru a bloca majoritatea atacurilor.

0 comentarii: