Wesley Snipes, aka Blade, dupa gratii

Actorul american Wesley Snipes a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare, fiind găsit vinovat de evaziune fiscală. Actorul de 45 de ani a împietrit când a primit verdictul şi a declarat: „Îmi pare rău pentru greşelile pe care le-am făcut. Le cer scuze membrilor familiei mele, curţii de judecată şi comunităţii. Am cerut tribunalului îndurare şi şansa de a îndrepta lucrurile”.

În luna februarie, starul din „Blade” a fost găsit vinovat de evaziune fiscală comisă între anii 1999 şi 2001, suma totală pe care o datorează statului american fiind de 41 de milioane de dolari.

Deşi a fost condamnat la trei ani de închisoare, Snipes a scăpat în luna februarie de alte acuzaţii grave, printre care se numără frauda, fals, uz de fals şi evaziune fiscală în perioada 2002-2004. Dorind să dea un exemplu, procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru actorul american, trei ani de închisoare şi o amendă de peste cinci milioane de dolari.

Într-o scrisoare adresată curţii de judecată, procurorii au scris: „Faptul că Snipes a fost găsit vinovat doar de evaziune fiscală a fost prezentat de presă ca o victorie pentru el. Concluzia tulburătoare trasă de milioanele de oameni obişnuiţi care au urmărit acest caz este că bogatul şi celebrul Wesley Snipes a scăpat nepedepsit”.

De cealaltă parte, avocaţii actorului de 45 de ani au cerut ca sentinţa să fie de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că „Wesley Snipes nu este un om periculos şi nu trebuie încarcerat pentru a-i proteja pe alţii. Acum, el este chinuit de remuşcări şi promite că nu va mai încălca niciodată legea”.

Deşi avocaţii lui Snipes susţin încă faptul că suma datorată de actor ar fi de doar 227.959 de dolari, Victor Lessoff, directorul Oficiului Intern de Taxe şi Impozite din Tampa a declarat: „Oricare ar fi suma reală, noi vom încerca să o recuperăm. Puteţi să contaţi pe acest lucru”.

0 comentarii: